Винтидж стил - ретро шик

     Винтидж е стил в интериорния дизайн, заигравка с чаровните мебели и аксесоари, които пренасят миналото в нашето съвремие. Терминът Vintage е свързан с виното, с неговите качества и вкусови превъзходства. Така и предметите в този стил се определят по най-доброто качество за конкретен период, за да носят духа и настроението на времето си. Това е един носталгичен поглед, който може да възпроизведе уютни спомени и емоции, усещане за комфорт и сигурност.
     Мебелите често са стари, с ръчно изработени или реставрирани елементи, доста пъти боядисвани, с много слоеве боя, под която се подава истинската текстура на материала - избелени и изтъркани.
     Основните цветове в този интериорен стил са приглушените и пастелни тонове - чисто бяло, бледо бежово, небесно синьо, светло розово.
     Акцентите са десенирани тапети, красиви платове за тапицерия, калъфи за мебели, бродерии, плетива, възглавнички и завеси с флорални десени, особено такива с рози. Подходящи декорации са красиво орнаментирани порцеланови или керамични фигурки, чаени сервизи или големи купи и вази за букети, красиви чинии за хранене, кани за мляко, плетени кошници, панери за хляб.
     Естетически този стил се разпростира чак до градината, която задължително се изпълва аксесоари и мебели, свещници и стари лампи.
     Този интериорен стил е мек, релаксиращ, романтичен - кара те да се чувстваш удобно.

Поръчайте своят интериорен проект на  Two Creative.

0 comments: