Скандинавски стил - неподправен уют

       Скандинавският стил въплъщава духа и чара на автентичната алпийска къща. В него формите са максимално опростени, визията на мебелите и аксесоарите е скромна, цветовете са светли, ясни и чисти. И въпреки това скандинавският стил съвсем не е скучен и неуютен.
       Концепцията му е изпълнена със светлина, въздух, лекота, чисти линии и форми. естествени материали. Основен принцип на северния стил е запазване и подчертаване на естествената дневна светлина. Прозорците са покрити само с бели завеси. Предпочитаният основен цвят на стените и останалите повърхности е белият. Същевременно в интериора основно се използват дърво и камък, а също така включва най-различни ефекти за състаряване - ниши, видими греди, избелване и патиниране на дървото. Типични за планинската къща са дървеният под и таванът от сачак. Мебелите в планинската хижа са малко на брой, прецизно подбрани и всичките от дърво. Все по-често се срещат и такива от дънери или клони. Принципът е колкото по-естествено, толкова по-красиво и уютно. Широко се използват разнообразни механизми, позволяващи на мебелите да се трансформират. 
       Цветовете в къщата в алпийски стил не са крещящи. Те са по-скоро пастелни, в натуралната гама: кафяво, оранжево, зелено. Ярките акценти присъстват главно в постелки, възглавнички, одеяла, заметнати през диваните, абажурите, килимите. Декоративните предмети не са много, а по-скоро подбрани и присъстват като щрихи. Особен уют създават кътчетата с фамилни снимки в дървени рамки, свещи в стъкленици, кожи от животни и ловни трофеи. 
       Интериорът в скандинавски стил поддържа усещането за семейна топлина и неподправен уют.


Прочетете за Британския стил в интериора.
Поръчайте вашия интериорен проект на Two Creative.

0 comments: