Британски стил - неподвластен на времето и модата

     Традиционният британски стил в интериорния дизайн съчетава тайнството на средновековните традиции и съвременния образ на обществото; един от най-строгите, но в същото време впечатляващи със своята неповторимост стилове - неподвластни на времето и модата.
     Това е свеж и авангарден стил, който заимства тенденции от различни периоди. Умело съчетава фабрични и декоративни брандове, винтидж мебели, предмети и арт творби от базари, антикварни магазини. 
     Основните особености, отличаващи традиционния английски стил от останалите, се явяват точното съчетание на тъмните масивни мебели със светлите и топли тонове по стените и текстила. Мебелите се изработват предимно от ценни дървесини. Елегантен скъп паркет от натурално дърво, покрит с килим; стените от класическите тухлени къщи в английски стил, боядисани в бяло; щорите и драпериите по стените, които се спускат от високите тавани чак до земята са неизменна част от английския традиционен интериор.
     Британският флаг присъства винаги като елемент в изкуството. Елегантни възглавници са разположени по всички дивани. Предметите и аксесоарите от жълт месинг, позлатени детайли и кристално стъкло, забележителния детайл по прозорците и стените и широките корнизи са абсолютно характерни за този стил.
     Великобритания е остров на дъжд и мъгла. Поради липсата на слънчева светлина, нюансите на цветовата палитра в интериора носят усещане за топлина - сладки и меки цветове като сметана, капучино, горчица, в съчетание с наситено зелено, ярко червено и кралско синьо. Тук усещането е бохемско и отговаря на оригиналния стил на хората, които определят тенденциите.
    Британският интериор носи чар, характер и дъх на разкош.

Поръчайте своят интериорен проект на Two Creative.

0 comments: