Индустриален стил - груб и семпъл, но удобен и много актуален

     Индустриалният стил попада сред най-популярните стилове в модерния интериорен дизайн. Причината се крие в неговата простота. Тук акцентът пада върху практичното и функционалното предназначение на дома. 
     Индустриалният стил залага на натурализма в пълния смисъл на думата - груби материали,неизпипани детайли, тъмни цветове. Основните материали, които се срещат в този интериор, са стъкло, тухла, бетон, метал, керамика. Водещи акценти в жилището са тухлената стена без допълнителна замазка и механиката. Таваните са високи, осветлението е от широки прозорци с желязна дограма и лампи, оставени само на крушки или с метални полилеи. Често остават открити ВиК тръби, вентилационни тръби и електрически кабели.
     Най-доброто решение по отношение на пода е шлайфания бетон. Мебелите са в строги и изчистени линии, а в декора се забелязват единични арт елементи, които целят да разнообразят пейзажа. Няма нужда от излишни вещи, но в цялото това сурово пространство, трябва да има декор, който носи мекота. Подходящи за това са удобен диван с големи разпръснати възглавници, както и растенията.
     Индустриалният стил е непретенциозен и изключително достъпен. Много хора обаче го намират за твърде груб и неуютен. Въпреки това той е достъпен, тъй като материалите за направата и поддръжката на този стил не изискват особени средства. Удобен е, защото е функционален и дава поле за изява на собственика.Прочетете за комфорта на Съвременния стил.
Поръчайте вашият интериорен проект на Two Creative.

0 comments: