Минималистичен стил - по-малкото е повече

     Модерният минималистичен стил в интериора е своеобразно огледално отражение на съвременния динамичен начин на живот - спокойствието, което излъчват опростените и олекотени елегантни форми, сякаш поглъща стреса и напрежението от работното ежедневие. Правилото на минимализма е : "по-малкото е повече".
     Минималистичният стил се характеризира с изключителна точност, акцентът е върху простотата и семплостта. Ниски мебели, окачени рафтове, пресечени хоризонтали и вертикали, търсенето на перфектната красота в елементарните геометрични форми, идеята за чистотата на правия ъгъл и успуредните линии - това са най-ярките характеристики на стила.
Жилището е просторно, с високи тавани, често без завеси, за да влиза повече светлина. Обзавеждането следва актуални модни тенденции, като отделните мебели са пръснати из стаите, за да не изглежда пространството прекалено голямо и празно. Мебелите са с геометрични форми - квадрат, кръг, правоъгълник, а повърхностите на мебелите са чисти, без подробности и финтифлюшки. 
     Декорът е максимално изчистен. Усещане за динамика и оживеност в атмосферата внасят модернистични цветни картини върху стените или фигури. Предпочитан материал е естественото дърво, а в цветово отношение са често срещани комбинации от различни нюанси на един цвят или пък контрастиращо съчетаване на ярки цветове с черно или антрацитено сиво и познатото бяло. Ярко червено или свежо зелено разчупват и разведряват спокойната атмосфера. 
     Този стил е ориентиран към постигане на функционална и естетическа визия чрез организиране на най-прости структури, без излишен детайл.


 Прочетете за Футуристичният интериорен дизайн.
Поръчайте вашият интериорен проект на Two Creative.

0 comments: