Футуристичен стил - поглед в бъдещето.

     Този екстравагантен стил обявява отказа си от съществуващите до този момент принципи в дизайна. Той търси нови, актуални изразни средства, които да разрушат утвърдените художествени форми и представи за изкуството. Стремежът е към максимална гъвкавост и динамика на формите и обемите. Правият ъгъл е заменен от облия. Често формообразуването при този стил се основава на биониката, изучаваща строежа на биологичните организми.
     Мебелите и аксесоарите са модулни и мобилни, лесно трансформиращи се в зависимост от предназначението си. Търсят се нови сложни опорни системи на основата на съвременните материали и най-новите конструктивни възможности и технологии. Използват се висококачествени и иновативни механизми и материали.
     Този стил най-добре се подчертава с комбинацията от цвят и светлина. Интериорното осветление е насочващо, предимно LED, енергоспестяващо, често дори захранвано от фотоволтаични системи. 
     Основният използван цвят е белият, тъй като прави помещението по-светло и просторно. Но като акцентни цветове могат да участват всички ярки и дори електрикови тонове на спектъра.
     Материалите са пластмаса, акрил, стъкло, метал; повърхностите са гладки, отразителни и огледални. 
     Най-характерните аксесоари, допълващи футуристичния интериор, са всички продукти и иновации на дигиталните технологии.
     Този стил отправя поглед напред в бъдещето, позволявайки на въображението да полети в непознати, необятни пространства.

 Прочетете за Класическият стил в интериора.
Поръчайте вашият интериорен проект на Two Creative.

0 comments: