Ролята на осветлението в интериорния дизайн

     Осветлението в интериорния дизайн има ключова роля. В серия от статии ще ви разкажем за новите технологии, предимствата и недостатъците им, както и за правилният подбор на осветително тяло.
     Ние от дизайнерско студио Two Creative сме наясно, че атмосферата в интериора не се създава само с материали и цветове. Тя е съвкупност от всички компоненти подбрани по правилният начин. Бъдейки в топ 100 на интериорните дизайнери в България, ние сме длъжни да предоставяме на клиентите си проектантски услуги с изключително високо ниво. За да постигнем това, ние от Two Creative непрекъснато следим тенденциите, не само в осветлението, а и във всички аспекти на интериора и екстериора.
В модерните времена, в които живеем, разнообразието от видове осветителни тела е огромно.

     Съществува огромен пазар от марки и производители, които предлагат разнообразни видове светлинни решения. Както във всяка една продуктова група, и в тази на осветлението има няколко основни водещи фирми, които определят тенденциите, след което останалите производители разработват своите продукти, на база на вече създадените новости.
След пускането на пазара на новият продукт, всеки производител създава своя гама осветителни тела с различна форма, цвят и качество. По този начин се появяват огромен обем от продукти, измежду които крайният потрбител се лута.      Тук идва и ролята на интериорният дизаинер. Ние от Two Creative, познавайки всичко в детайли, ще ви помогнем с избора.
За да се справим с тази задача, ние разполагаме с продуктови каталози, в които, освен изображение на осветителното тяло, има и пълна техническа спецификация.
Съобразявайки съответното помещение, като предназначение, цветово и функционално разпределение, ние използваме специализиран софтуер, за да калкулираме светлинният поток съсредоточен в конкретна зона. Това е непостижимо без конкретни умения и познания в областта. 
     В продължението на темата за осветлението ще ви запознаем и с някои от основните технически термини като лумен, температурен цват и други. Последвайте нашият блог за още интересни теми.

Прочетете още за Органичния дизайн - Природата като източник на вдъхновение
Поръчайте вашият интериорен проект на Two Creative.

0 comments: